(recept
si oblíbilo 90 návštěvníků)
Francouzský koláč s pošírovanými hruškami na víně

Potřebné ingredience
1 balíček listového těsta, cca 1 kg hrušek / já dala více - záleží kolik chcete mít hrušek na těstě / - vybírejte hrušky tvrdé, 100 g krupicového cukru, 200 ml bílého vína KRÉM : 40 g hladké mouky, 2 žloutky, 100 ml mléka, 150 g krupicového cukru, 100 ml smetany a sekané ořechy na posypání
Postup přípravy
Hrušky oloupeme, nakrájíme na půlky / bez jadřinců /, poté ještě na 4 - 6 dílků / dle velikosti hrušek / a pošírujeme v hrnci v sirupu z vína a cukru asi 10 minut / ne na max. teplotu /, promícháváme, aby sirupem nasákly všechny hrušky.Hrušky by po uvaření měly zůstat tvrdé, nesmí změknout.Sceďte a nechte okapat.
Na vymazaný / či vyložený pečícím papírem / plech vložte rozválenou půlku listového těsta, naklaďte polovinu hrušek a posypte drcenými ořechy.
V míse si metlou vymíchejte hladkou mouku s oddělenými žloutky a přilijte ke směsi horké mléko. Směs dochuťte cukrem, přilejte sladkou smetanou a důkladně ji vymíchejte.
Polovinou krému pak přelijte hruškové dílky na plátu těsta.
Vrstvu krémové zálivky pak přikryjte plátem ze zbylého listového těsta.Do propadlých míst pak uložte zbývající hrušky, tak vzniknou vlny. Vše pak zalijte druhou polovinou krému a posypte zbylými ořechy.
Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Podávat ho můžete teplý i studený, posypaný moučkovým cukrem.
My ho nejraději ještě teplý :-).
Příště zkusím na první vrstvu přidat Nutellu a dle mne bude chutnat tak, jak prodávají hruškové kapsy s čokoládou.
Dobrou chuť
Na vymazaný / či vyložený pečícím papírem / plech vložte rozválenou půlku listového těsta, naklaďte polovinu hrušek a posypte drcenými ořechy.
V míse si metlou vymíchejte hladkou mouku s oddělenými žloutky a přilijte ke směsi horké mléko. Směs dochuťte cukrem, přilejte sladkou smetanou a důkladně ji vymíchejte.
Polovinou krému pak přelijte hruškové dílky na plátu těsta.
Vrstvu krémové zálivky pak přikryjte plátem ze zbylého listového těsta.Do propadlých míst pak uložte zbývající hrušky, tak vzniknou vlny. Vše pak zalijte druhou polovinou krému a posypte zbylými ořechy.
Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. Podávat ho můžete teplý i studený, posypaný moučkovým cukrem.
My ho nejraději ještě teplý :-).
Příště zkusím na první vrstvu přidat Nutellu a dle mne bude chutnat tak, jak prodávají hruškové kapsy s čokoládou.
Dobrou chuť

koláč připravený k pečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kvítečko
(upraveno)
30. 8. 2014, 13:28
zajímavé

nahlásit

Paluna
(upraveno)
29. 8. 2014, 22:16



nahlásit

Avelka1
(upraveno)
4. 11. 2012, 16:43
Simčo, úžasný, úžasný... jak bylo to třetí?? Jooo, úúúúúžasný!!!! Je to velikááánskááá dobrota.











nahlásit
gamík
(upraveno)
13. 10. 2012, 14:40
Dobrý den, 2 žloutky + 40 g hl. mouky = tvrdá hmota. Kdy se tam má prosím přilít to horké mléko?

nahlásit

Baboon
(upraveno)
21. 10. 2012, 16:44
@gamík
Hani, asi už odpovídám pozdě, ale vlastně přilívejte hned

nahlásit

Sofika
(upraveno)
12. 10. 2012, 23:13










nahlásit

Simonecka2007
(upraveno)
10. 10. 2012, 23:17
Mala som hrušky, lístkové cesto aj biele vínko, tak mi recept prišiel vhod. Je chutnučký a celkom rýchlovečka. Nabudúce, keď sa vínko vypije
, použijem iba cukrovú vodu, v ktorej hrušky zohrejem, aj kvôli deťom. Ďakujem za recept.


nahlásit

martinavanic
(upraveno)
4. 10. 2012, 13:38
tak je v troubě....
teď už jse snědený...manžel mlaskal...... moc doporučuji

nahlásit

Baboon
(upraveno)
10. 10. 2012, 16:46
@martinavanic
tak to mne těší



nahlásit
Vera N
(upraveno)
1. 10. 2012, 17:13



nahlásit
Romy 2
(upraveno)
30. 9. 2012, 12:49
Koláč vypadá úžasne, ale aj fotka je krásna.
Veľmi sa mi páči ten čajník, kde si ho kúpila?


nahlásit

Baboon
(upraveno)
30. 9. 2012, 20:54
@Romy 2
díky moc....konvička je z vetešnictví


nahlásit

HedvikaSibyla
(upraveno)
30. 9. 2012, 12:23
Vypadá úchvatně
Určitě ho zkusím co nejdřív. Díky Simi




nahlásit

Baboon
(upraveno)
30. 9. 2012, 20:54
@HedvikaSibyla
také děkuji



nahlásit